17 Eyl 2010

Anlamadığım Şeyler Var

    Geçtiğimiz bayramının ilk günü sabahın köründe annem tarafından "kalk hadi memlekete gidiyoruz" diye uyandırıldım. Aniden karar vermişler gidelim diye. Annemin her beklenmedik uyandırışında savaş çıktı zanneden ben bu sefer de "ahan savaş çıktı kuzeydoğuya göçüyoruz" diyerek beklentileri bir kez daha boşa çıkarmadım. Kendime geldiğimde ise "lan o kadar sarma sardık onlar n'olcek" (dürüyenin güğümlerinin allah belasını versin) diye anneme sert çıkıştım ama her şey için çok geçti. Sonra işte gittik memlekete felan ne uzatıyorsam ben de. Her neyse, memlekette bi yaylamız var gayet güzel şirin ama yaylaya her gittiğimizde esrarengiz bir olay beni öyle düşündürür ki dostlarım sizlerle paylaşmam lazım.
   
    Şimdi yaylaya insanlar hayvanları doğru düzgün organik beslensin büyüsünler dana olsunlar diye yazın göçüyorlar. Şöyle ki, sabah erken saatte hayvanlar -inek diyelim kısaca- ahırlardan çıkartılıp dağa taşa bayıra gönderiliyorlar. Bu inekler toplanıyorlar gidiyorlar geziyorlar felan sonra topluca yaylaya dönüyorlar (bknz: foto 1). Ve bu inekler hangi ahırdan hangi evden çıktılarsa oranın kapısına gelip bekliyorlar. İşte gizem. Yok yani hiç şaşmıyorlar pat diye evin önündeler. Lan nasıl buluyorsunuz evi? Üşenmedim gözlemledim, ne evin bi tarafına işeyip kokularını bıraktılar ne de çakıyla bi taraflara iz bıraktılar. İşte dostlarım bu bayramda da aynı şeyleri görünce aklıma geldi. Belki bilen vardır hiç çekinmeyin söyleyin. Aha foto 1 , biz de arkasından kovalıyoruz inekleri.
foto 1



bakınız; yamuk

    Bitmedi dostlarım , anlamadığım başka şeyler de var mesela Garanti'nin "uh ah dev adam 12 dev adam" reklamı var şu bebeler basket oynuyor dev adamlar geliyor "verin la formaları" diyor , heh o işte. Benim anlamadığım kısım ise Kerem Gönlüm'ün kırmızı okla gösterdiğim kısmına n'olmuş, niye öyle yamuk duruyor ?





 

    Bir de garip bir rüyam var. Rüyamda Ömer Onan maçtan sonra röportaj veriyor ve ben de yanındayım. İşte kamerada Ömer Onan'ın arkasından görünüyorum, el sallıyorum tipik apaçi hareketleri. Ve Ömer Onan röportajda uğurundan bahsediyor. Uğuru küçük kahverengimsi bir kurbağa ama şöyle bir kurbağa baya zehirli ahanca da kaynak Zehirli ok kurbağası . Birincisi Ömer'in elinde niye bu kurbağa var ikincisi bu kurbağanın rüyamda ne işi var he bir de biliyorum zehirli olduğunu zamanında sunum yapmış anlatmıştım. Garip. İşte terbiyesiz yanda.

    Sizlere Uruguay milli takımıyla yaptığım Konya mevlana gezisi rüyasını da anlatacağım bir gün.






2 yorum:

  1. 1. Düriyenin güğümlerine küfür eden cennet ilimiz Muğla'ya ve Muğlalılara dolayısıyla bazı akrabalarıma da küfür etmiş olur ve ben anama bacıma küfür edilmesinden hiç hoşlanmam..

    2. İnek senden zeki diye ortada bi gizem mi var sandın?..

    3. Kıçın açıkta kalmış, püfür püfür esmiş, Ömer Onan'ın o kurbağayla başka şeyler yapmadığına dua et ve güzel örtün, önümüz kış..

    YanıtlaSil
  2. İnekler konusunda seni aydınlatayım dedim.Şimdi gardaşım o inekler daha danayken sahipleri tarafından eve (ahıra) zor bela götürülürler.Bu böyle devam eder bir süre.Sonra biraz büyüyünce "ineklik etmenin alemi yok.Kendi kendime gideyim".Der inek.

    YanıtlaSil